specialiteiten

Natuurlijk hebben wij heel wat toppers in ons assortiment: producten die werkelijk niet meer weg te denken zijn. Sommige producten zijn nieuw, terwijl andere nog steeds worden bereid volgens een heel oud recept.

 

Onze hazelnootbollen

Onze overheerlijke bekende hazelnootbollen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze bakkerij. Deze lekkernij bestaat uit twee bollen van hazelnootschuim met mokkacrème er tussen, overdekt door heerlijke chocolade en stukjes hazelnoot.

Stroopkoeken

Al toen Krijn Verdoes sr. nog een hulpje was werden de stroopkoeken gemaakt. Bij het overnemen van de zaak hoorde ook het recept van deze 'stroopkoek'. 's Zomers gaat deze lekkernij extra snel over de toonbank. Hij wordt meegenomen naar strand, maar ook als mensen een dagje uit gaan. Heel veel vakantiegangers nemen snel een pak 'Verdoeskoeken' mee voor het thuisfront om nog na te genieten van de vakantie in Katwijk. Vroeger was het maken van de koeken een heel gebeuren. Koeken maken, bakken, opslaan in grote kisten en vervolgens goed bewaren, zodat er genoeg was voor een heel seizoen. Tegenwoordig gaat dat wel anders. Ze worden namelijk zoveel verkocht dat ze wel enkele keren per week gemaakt moeten worden. Zodra de koeken uit de oven komen en zijn afgekoeld worden ze gevuld en ingepakt. Het aloude recept is wel hetzelfde gebleven en de koeken zijn inmiddels een echt kroonjuweeltje.

Kattukse Knip

Sinds jaar en dag maken wij in grote hoeveelheden deze 'Kattukse' lekkernij. De oorsprong van dit koekje ligt echter in Leiden. In Katwijk waren destijds vier bakkerijen met takkenbosovens waar vrijwel alleen brood werd gebakken. De 'beste knip', zoals dit koekje toen genoemd werd, was een gele met suiker en amandel overstrooide koek. De donkere soort werd alleen met suiker overstrooid en in vierkante tabletten gesneden. De knip bleef langer goed dan gewone koekjes doordat ze in een metalen doos werden bewaard. Voor de bemanning van schepen op zee vormde deze lekkernij een welkome afwissling tussen de maaltijden. Ook op menige verjaardag of na de grote schoonmaak werd op het 'Kattuks Knipje' of 'Bestee-knipje' getrakteerd.

Logotaarten & gebak 

Uw bedrijfslogo of een afbeelding op een taart of gebak? Dat kan!! Vrijwel alles is mogelijk. Ook verzorgen wij een foto op een taart, of een afbeelding naar uw keuze.

U kunt deze traktaties ook direct bestellen via onze bestelpagina!