#ijsvankrijn

Ambachtelijk bereid banketbakkersijs, alle grondstoffen die gebruikt worden zijn van de hoogste kwaliteit. De vruchtensmaken worden gemaakt op waterbasis en bevatten 0% vet. Bovendien wordt gebruik gemaakt van echt fruit en worden geen kleur- of smaakstoffen toegevoegd, waardoor het ijs een heerlijke smaak krijgt. De basis voor de overige ijssmaken is verse melk, rechtstreeks bij de boer vandaan. In de bakkerij wordt deze gepasteuriseerd en vort de basis voor heerljke smaken als:

malaga - pistache - hazelnoot - advocaat - marsepein - oreo - mango - zoute caramel - mocca - chocolade - aardbei cheesecake - stracciatella - stroopkoek - witte chocolade - katwijks droomijs - chocolade koekjes - vanille - aarbei - yochurt bosvruchten - griekse yochurt - bokkepootjes

Gemaakt van verse melk...

Ons ijs wordt gemaakt van zogezegd verse melk. Om een compositie (=basis voor ijs) te bereiden wordt de compositie gepasteuriseerd. Dus dat houdt in dat de melk in het ijs wel degelijk gepasteuriseerd is. Om een ijscompositie te maken wordt er dus altijd gepasteuriseerd. Dat is de reden dat wij kiezen voor verse/rauwe melk. Als we zouden kiezen voor gepasteuriseerde melk voor de ijsbereiding wordt er dus dubbel gepasteuriseerd en dat gaat ten koste van de smaak.

Gemaakt zonder melk...

Daarnaast heb je ook nog vruchtenijs. Dit ijs wordt gemaakt van een sorbetcompositie. Hierin wordt geen melk gebruikt. Dit zijn de vruchten ijssmaken uitgezonderd het bananenijs. Het bananenijs wordt gemaakt van een combinatie van beide composities. 

Hygiëne

Wat verder heel belangrijk is, is het hygiënisch werken met ijs. Door de kou van het product kunnen de trilhaartjes in je keel worden verdoofd. Dit geeft bacteriën de kans om gemakkelijk voorbij deze natuurlijke hindernis te komen. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Om die reden zijn er strenge protocollen voor het bereiden van het ijs, maar ook voor het schoonmaken voor de machines. Wij worden ook jaarlijks getest door het NBC dit is voor ons een belangrijke graadmeter, zodat we weten dat we verantwoord werken.


Openingstijden IJs van Krijn 

In het zomerseizoen 2019 van maandag t/m zaterdag is het IJs van Krijn geopend van 13:00 tot 22:00 uur.