Banket-ijs

Zwanger en ijs? Omdat dit een terugkerende vraag is ivm het gebruik van rauwe melk hieronder een uitleg waarom je ons ijs wel tijdens je zwangerschap kan nuttigen.

Ons ijs word gemaakt van zogezegd rauwe melk, maar om een compositie( =basis voor ijs) te bereiden word de compositie gepasteuriseerd. Dus dat houd in dat de melk in het ijs wel degelijk gepasteuriseerd is. 

De reden voor het kiezen voor verse/rauwe melk is dat om een ijscompositie te maken er altijd word gepasteuriseerd. Zou je kiezen voor gepasteuriseerde melk voor de ijsbereiding dan ga je dus extra pasteuriseren en dat gaat ten koste van de smaak.

Daarnaast heb je ook nog vruchtenijs, dit ijs word gemaakt van een sorbetcompositie hierin word geen melk gebruikt. Dit zijn de vruchten ijssmaken uitgezonderd het bananenijs, deze word gemaakt van een combinatie van beide mixen.

Wat verder heel belangrijk is, is het hygienisch werken met ijs. Dit is belangrijk omdat door de kou van het product trilhaartjes in je keel worden verdoofd en hierdoor hebben bacterieen de kans om gemakkelijk voorbij deze natuurlijke hindernis te komen. Om die reden zijn er strenge protocollen voor het bereiden van het ijs maar ook voor het schoonmaken voor de machines. Wij worden ook jaarlijks getest door het NBC dit is voor ons een belangrijke graadmeter, zodat we weten dat we verantwoord werken.